למה כדאי לרכוש בית בתל מונד
כל מי שמעורב מעט בעולם הנדל”ן יודע בוודאי כי אחד המקומות המבוקשים ביותר בשנים האחרונות הוא המועצה המקומית תל-מונד. מאז הקמתו בשנת 1929 התפתח היישוב, וכיום הוא מספק פתרון מושלם עבור מי שמחפש לגור מרכז הארץ, אך לא רוצה לוותר על אווירת היישוב המיוחדת.
קצת על תל-מונד
המועצה המקומית תל-מונד היא יישוב במרכז הארץ הנמצא סמוך לישובים אבן יהודה וקדימה-צורן, ויש ממנו גישה נוחה לכביש חיפה-תל אביב (כביש 4). היא נקראת על שמו של אלפרד מונד (לורד מלצ’ט) שהיה תעשיין אנגלי-ציוני שרכש את האדמות עבור הקמת היישוב. בתחילת דרכה הייתה תל-מונד מושבה חקלאית שתושביה עבדו בפרדסים ובשדות. לאחר הקמתה של המדינה קלט היישוב עולים רבים ותוך שמירה על תוכנית הבנייה המקורית. תל מונד הפכה למועצה מקומית בשנת 1954 ושטח השיפוט שלה כולל 8,000 דונמים שמתוכם 50% הם אדמה חקלאית ו-50% אדמה שיועדה לבנייה. מועצת תל-מונד מכירה בחשיבותו של התפתחות היישוב, ואכן במקום מתרחש תהליך פיתוח מואץ. יחד עם זאת, במועצה המקומית לא מוותרים על שמירת האווירה המיוחדת של היישוב, ודואגים שהבנייה תהיה צמודת קרקע ומשובצת בגינות ובפינות נוי.
אוכלוסייה איכותית
כאמור, בעבר הייתה תל-מונד יישוב חקלאי, אלא שמאז השתנו מעט פניה. הציביון הכפרי נשמר, אך האוכלוסייה התחזקה באופן משמעותי. ליישוב היגרו צעירים רבים מהאזור, וכיום מונה המועצה המקומית כ-12,000 תושבים. האוכלוסייה של היישוב כוללת תושבים ממעמד סוציו-אקונומי בינוני עד גבוה, העוסקים במקצועות חופשיים ובהיי-טק. כפי שניתן לראות, מדובר באוכלוסייה איכותית וחזקה, ואכן זוהי אחת מנקודות המשיכה של היישוב.
קהילה מגובשת
אופיים של התושבים הוא אחת הסיבות לכך שבמקום התבססה פעילות קהילתית עשירה ומגוונת. המועצה המקומית דואגת לקיים פעילות חודשית בהתאמה לכל פלחי האוכלוסיה. בני הנוער למשל מעורבים בתנועות הנוער של היישוב שביניהן תנועת הצופים ותנועת הנוער בני עקיבא. מלבד מסגרות אלו, פועלים בתל מונד חוגי סיירות בהנהלת קק”ל, המאפשרים להרחיב את אופקיהם של הילדים, מלמדים אותם על הארץ ומספקים להם חוויות בלתי נשכחות. המתנ”ס של היישוב מציע אף הוא תכנית מגוונת של חוגי התעמלות, יצירה ומחול בהתאמה לגילו של הילד. הקהילה אינה שוכחת גם את חבריה הוותיקים, ומרכז הפיס במקום מפעיל מקום מפגש לאוכלוסייה מבוגרת.
תכניות בנייה מפותחות
תל מונד מחולקת היום לשני חלקים – אחד הוותיק והאחר חדש יותר. השכונה הוותיקה, בשל אופיה ההיסטורי, כוללת בנייה רוויה ודירות בנות שתיים עד שלוש חדרים, אך ישנן גם דירות בנות שישה חדרים ודירות גג. החלק החדש יותר של תל-מונד כולל בעיקר בנייה צמודת קרקע שהתאפשרה בזכות הפשרת קרקעות חקלאיות שהחלה בשנת 1995. מאז מועד זה החלה היישוב להתרחב ונבנו יחידות רבות של בתים צמודי קרקע, בין השאר וילות, קוטג’ים ודופלקסים. מכיוון שהביקוש לבתים במקום הולך וגדל, הציפייה היא שהיישוב ימשיך לגדול.
לגור ביישוב כפרי במקום מרכזי
על אף פי שתל-מונד נמצאת במקום מרכזי שיש לו גישה נוחה לכביש 4 ולתחנת הרכבת בבית יהושע, היישוב שומר על אופיו הכפרי. המועצה דואגת להקצבה נאותה של שטחים פתוחים ושל גינות ציבוריות רבות ברחבי היישוב. באופן זה נשמרת האווירה המיוחדת של המקום והתחושה הקהילתית החזקה שלו. ביישוב קיימים גני ילדים ומעונות ילדים, כמו גם בתי ספר, חטיבה ובית ספר תיכון, כך שילדי היישוב משתלבים במערכת החינוך המקומית ואינם נזקקים לנסיעות ארוכות ליישובים סמוכים. ביישוב ניתן למצוא גם מרכז מסחרי, קופות חולים, סניפי בנק ובתי מרקחת, וכל צרכי התושבים זוכים למענה מלא.